Bostan patlıcan kurutması nasıl yapılır?
Aslında patlıcanı, bahçe patlıcanı veya kuşak patlıcanı olarak da adlandırılan patlıcanı kurutmak çok daha iyidir. Her zamanki gibi, patlıcanları önce yıkayın ve sonra saplarını çok derin kesmeden şeritler halinde kesin. Sonra tekrar tuzlu suya koyun. Sudan çıkardıktan sonra kurutun.
Hangi patlıcan kurutulur?
Kurutulmuş patlıcanlar için ideal boyut orta boydur. Çok küçük veya çok büyük patlıcanlar yerine orta boy patlıcanlar seçerek kurutma işleminin daha kolay olmasını ve her patlıcan için kurutma süresinin aynı olmasını sağlarsınız.
Patlıcan kurutmadan önce yıkanır mı?
Öncelikle patlıcanları güzelce yıkayıp saplarını çıkarın. Daha sonra bir oyma aleti yardımıyla iç kısımlarını kesin. Kestiğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletip acı suyunun gitmesini sağlayın. Daha sonra çıkarıp patlıcanlarınızı kurulayın.
Bostan patlıcan dondurucuya nasıl konur?
Patlıcanları soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlara ayırın ve soğutma torbalarına koyun. Torbaları bağladıktan sonra üzerlerine bir tarih etiketi yapıştırın ve dondurucuya kaldırın.
Bostan patlıcan farkı ne?
Botanik meyve sınıfına ait olan bahçe patlıcanları ülkemizde sebze olarak kabul edilir ve yemeklere lezzet katmaya devam eder, ancak tam tersine bir meyve türüdür, sebze değildir. Bu bitkinin en önemli özelliği çekirdeksiz olmasıdır. Lezzeti diğer patlıcanlara göre daha yoğundur.
Bostan patlıcanı ile ne yapabilirim?
Bahçe patlıcanlarıyla 16 farklı tarif #1 Kıymalı fırında sebzeli patlıcan Rosecakeland. … No. 2 Patlıcanlı pizza. … #3 Patlıcan spagetti (videolu) … #4 Kıymalı bostan kebabı … #5 Tavuklu patlıcan yemeği … #7 Patlıcan salatası (videolu) … #8 Garantili lezzetli Saksi kebabı tarifi. … #9 Kıymalı bostan patlıcan kebabı (videolu)Daha fazla makale…
Patlıcan kuruturken tuz kullanılır mı?
Doğranmış patlıcan dilimlerini tuzlayın ve 20-30 dakika dinlendirin. Bu, patlıcanın acı suyunun çıkmasını sağlayacaktır. Tuzladıktan sonra patlıcanları bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla her yerini kurulayın.
Kurutulmuş patlıcan bozulur mu?
Toplu olarak da satılabilen kurutulmuş patlıcanlar genellikle aktarlarda ve sağlıklı gıda mağazalarında bulunur. Daha uzun raf ömrü sağlamak için kurutulan bu patlıcanlar, mutfağınızda güneş ışığından uzak bir yerde oda sıcaklığında uzun süre saklanabilir.
Kışlık patlıcan kurutması nasıl yapılır?
Patlıcanları bol su ile yıkadıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletin. 10-15 dakika sonra patlıcan dilimlerini çıkarıp kurulayın. Güneşli bir yere temiz bir bez serin.
Kuru patlıcan kaç günde kurur?
Bu süre zarfında güneş ışığı ürünlerdeki suyun buharlaşmasına ve giderek kurumasına neden olur. Kuruma süresi hava sıcaklığına ve güneş ışığının gücüne bağlıdır. Ortalama olarak, kuruma 3 gün içinde başlar. Sebzeleriniz 7 gün içinde tamamen kuruyacaktır.
Kuru patlıcanın bozulduğunu nasıl anlarız?
Patlıcanınızdaki küfün çoğu, özellikle bitki yumuşak ve dokununca hassas olduğunda, yaşlandıkça temizlenmelidir. Patlıcanınız hala sertse ve küf lekeleri çok küçükse, etkilenen bölgeleri güvenli bir şekilde kesip bitkinin geri kalanıyla birlikte yiyebilir veya pişirebilirsiniz.
Kuru patlıcan alırken nelere dikkat edilmeli?
Kurutulmuş dolma patlıcan seçerken öncelikle rengine ve dokusuna dikkat etmelisiniz. Kurutulmuş patlıcanlar koyulaşır ve kabukları kırışır. Taze patlıcanların parlak mor rengi yerini donuk bir kahverengiye bırakır. Yumuşaklığını dokusundan da kontrol edebilirsiniz.
Çiğ patlıcan derin dondurucuya girer mi?
Sıkıca kapattıktan sonra dondurucuya koyabilirsiniz. Bu yöntemle çiğ patlıcanları dondurucuda 12 aya kadar saklamak mümkündür.
Bostan patlıcanı nasıl közlenir?
Patlıcanları ikiye bölün. İyice yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Pişen patlıcanları fırından çıkarın.
Karnıyarık için patlıcan derin dondurucuya nasıl konur?
Farklı renklerdeki patlıcanları soyup ortadan uzunlamasına dizin. Daha sonra yumurta fırçası yardımıyla patlıcanların tamamına yağ sürün. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğutulup soğutma poşetine koyup buzluğa kaldırın.
Kışlık patlıcan kurutması nasıl yapılır?
Patlıcanları bol su ile yıkadıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletin. 10-15 dakika sonra patlıcan dilimlerini çıkarıp kurulayın. Güneşli bir yere temiz bir bez serin.
Kuru patlıcan nasıl yumuşar?
Yıkanmış, kurutulmuş patlıcanları derin bir tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su ekleyin ve patlıcanlar yumuşayana kadar 15 ila 20 dakika pişirin. Patlıcanların pişip pişmediğini, doldurmak için yeterince yumuşak olup olmadıklarını görmek için elinizle sıkarak anlayabilirsiniz.
Antep usulü dolmalık patlıcan nasıl kurutulur?
Patlıcanlar Gaziantep’te kurutulmaya hazırlanırken önce çekirdeklerinden ayrılır, iplere asılır ve bol güneş alan çatı, teras veya balkonlarda kurumaya bırakılır. Bu şartlarda ortalama 10 ila 12 günde kururlar. Gölgede ise bu süre 3 haftaya kadar uzayabilir.
Kışlık patlıcan nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?
Patlıcanlarımızı acılığını gidermek için yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz. Tuzlu suyu süzdükten sonra istediğimiz miktarda poşetlere doldurup pipetle fazla havasını alıyoruz yani çekiyoruz. Buzluğa koyup kışın tüketebilirsiniz.