İçeriğe geç

Çoştar Ne Demek

Çoştar ne anlama gelir?

Çimen – Yıkamak için. Çit – Yazı. Çoşdar – Söz yayan.

Bayahtan ne demek?

Şu an, tam şu an demektir.

Coşkun adı ne anlama gelir?

Cömert, cömert, doğal, doğal, yapay olmayan.

Çört ne anlama gelir?

Çört, silika bileşimine sahip ince taneli bir kimyasal tortudur. Çört, genellikle biyolojik kökenlidir, ancak aynı zamanda kimyasal çökelti veya diyajenetik ikame olarak, örneğin taşlaşmış ağaçta olduğu gibi, inorganik olarak da ortaya çıkabilir.

Soyha ne demek Sivas?

Çalışmamızın konusunu oluşturan Soyka kelimesi Anadolu Türkleri arasında çoğunlukla “cenaze elbisesi” anlamında kullanılmaktadır.

Tokatta heri ne demek?

Tokat’ta yaşamak; inanmadığın zaman “Hayır, heri”, kafan şiştiğinde “Sus, heri”, istemediğin bir şey yapıldığında “Dur, heri” diyerek itiraz etmek demektir.

Kaşmer ne demek argo?

Hikayeleri ve masallarıyla Sultan’ı veya Kralı güldüren kişilere Keşmirliler denir. Keşmirlilerin görevi, sağdan soldan duydukları hikayeleri Kral’a anlatmak, bunları değiştirmek ve mizah öğeleriyle süslemektir.

Giray Türk ismi mi?

Giray ismi Türk kökenli bir isimdir ve “hükümdar” veya “han” anlamına gelir. Bu isim esas olarak Kırım Hanlığı’nda kullanılmış ve bu hanedanın yöneticilerine verilen bir unvandır.

Giray ismi caiz mi?

Giray ismi caiz midir? Giray ismi İslam öğretilerine göre olumsuz çağrışımlar taşımadığı için caizdir.

Sedat ismi ne anlama gelir?

Sedat, Arapça kökenli bir erkek ismidir ve genellikle sakinlik, onur ve ciddiyet gibi niteliklerle ilişkilendirilir. Bu isim, kişinin sakin ve kararlı bir tavra sahip olduğunu, olaylara dengeli bir şekilde yaklaştığını ve ciddi davrandığını gösterir.

Çomu ne anlama gelir?

ÇOMÜ | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.

Candar ne anlama gelir?

Candar, Türkçe kökenli bir erkek ismi olup, “can gibi sevilen, nazik, sevgi dolu” anlamına gelen “candan” kelimesinden türemiştir.

Çörçü ne demek?

Çöpçüler, bir topluluğun veya özel bir tesisin kamusal alanlarında temizlik yapan ve çöp toplayan kişilerdir.

Çörüşük ne demek?

Hasta, dertli, sıkıntılı, buruşuk anlamına gelir.

Tavar ne demek?

Türkçede Tavar kelimesi Uygur döneminde “mal, mülk, emtia” anlamında kullanılmıştır. Karahanlı Türkçesi ve Çağataycada yaygın olarak “mal, mülk ve hayvan” anlamında kullanılmaktadır.

Çevlik ne anlama gelir?

İlin eski adı Anadolu halk ağızlarında “ÇEVLİK” olup; dere kenarında bulunan bağ ve bahçe alanı anlamına gelmektedir. Aslında Bingöl’ün eski yerleşim alanı olan Çevlik; Çapakçur Irmağı kıyısında bağ ve bahçelerle dolu yeşil bir ovada kurulmuş olup ismine uygundur.

Çığıl ne anlama gelir?

Bu isim, bitkilerin üreme organlarını taşıyan renkli kısmını belirtir. Bir kişinin soyadıysa, bir aile isminden veya bir yer isminden türetilmiş olabilir. Çığıl isminin diğer anlamları: İnsan beyninde yaratılan düşünceler, bölümler, olaylar, çakıl ve taş yığınları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir